Blog

Trendreport winter: van cozy vesten tot lange jassen

21 december 2017

Met deze 3 fashion trends kom je in stijl de winter door

Wat zijn de belangrijkste fashion trends van deze winter? Het draait deze winter allemaal om het tonen van moed. Het beste in jezelf naar boven halen op het gebied van stijl en comfort is erg belangrijk dit seizoen. Natuurlijk is er tegen het einde van het jaar ruimte om te shinen. Daag jij jezelf uit met deze 3 trends?

TREND 1: IT’S A WOMEN’S WORLD
De winter vangt aan met een avantgardistisch palet aan kleuren en vormen. Door gebruik te maken van een clean silhouet kan alle aandacht volledig uitgaan naar de kosmopolitische powerwoman. Geometrische vormen en panel prints zetten hierbij de toon.

Flashy feminine red is nodig om een basis te leggen voor een overtuigende uitstraling. Eyecatchers zijn tops met architectonische blow up prints, knits met triple colourblocking en jurken met taping voor een sportieve touch. 

TREND 2: CONTEMPORARY CERAMICS
Na de aftrap van het seizoen in full force, mag je dit najaar ook je zachte kant laten zien. Laat je verleiden door de winterpastels lila en jade groen die samen met zachte stoffen en faded prints zorgen voor een soft feel. Relaxed oversized is het devies qua pasvorm en comfort wordt toegevoegd door het gebruik van chunky cozy knits.

Cirkels refereren naar keramiek schotels en worden veelvuldig ingezet om een porselein effect te garanderen. Subtiele structuren, zigzag jacquards en blurred lijnen zorgen voor een overlopend effect. Om warm te blijven draag je meerdere laagjes nonchalant over elkaar heen en mix je verschillende wolsoorten.

TREND 3: THE GLITZ
Winter 2017 wordt afgesloten met een chic tintje: The Glitz brengt de 20ies glitz en glam naar jouw garderobe met rijke, shiny materialen en sprankelende accenten. Graphic jacquard, transparant chiffon en refined ruffles. Welcome to the new luxury, welcome to The Glitz. Modern glamour staat tegen het eind van het jaar centraal.

De roaring twenties komen naar je toe met zacht fluweel, satijn, ruches en borduursels. Breng jezelf in een luxe mood met fake fur en delicaat kant en ervaar met vlinder chiffons de vrijheid van de 20ies. Uiteraard is er genoeg ruimte om dit sprankelend festijn te vertalen naar daily glamour; met gebreide lurex of een metallic coating voeg je eenvoudig wat glitter toe aan je basic look.

 

In welke trends zien we jou deze winter?