Blog

Stylingtip | De perfecte outfit voor jouw figuur

31 mei 2016

SHAPE IT UP! Tips & outfits voor jouw lichaamstype

Appel, peer, zuil, zandloper, acht of V. Er bestaan maar liefst 6 lichaamstypen. Maar welk figuur heb jij? En wat kun je het beste dragen? Door jezelf te kleden naar jouw lichaam kun je niet alleen je mindere puntjes wat verdoezelen, maar vooral die female assets van jou benadrukken. Let’s go! 

 

Appelfiguur: show jouw mooie decolleté  
Iedere vrouw heeft haar eigen shape. Vrouwen met een appelfiguur hebben slanke benen, vollere borsten en billen, brede schouders en weinig taille. Omdat het gewicht voornamelijk rond de buik, borsten en billen zit, is het slim om strakke tops te vermijden. Laat juist die mooie decolleté zien en draag een V-hals! Dit breekt het bovenlijf en laat je langer en slanker lijken. Benadruk ook die slanke benen. Dit doe je door middel van een printbroek of een broek met wijde pijpen. Zo breng je je lichaam goed in verhouding.


Peerfiguur: accentueer jouw taille
Zijn jouw heupen breder dan jouw schouders? Heb je kleinere borsten en vollere bovenbenen? En ben je gezegend met een platte buik? Dan heb jij een peerfiguur. Voor jou werken printtops in combinatie met rustige broeken. Zorg wel voor een flatterende stof. Dat kleedt goed af en brengt jouw lichaamsvormen mooi in balans.

 

'Elke vrouw heeft haar eigen lichaamsvorm. Als je die kent, kun je
niet alleen wat verdoezelen maar ook je 
assets volop uitspelen'

 

Zuilfiguur: prints, prints en nog meer prints  
Vrouwen met een zuilfiguur hebben een atletische bouw en weinig vrouwelijke vormen. De verhouding schouder-taille-heup is zo goed als hetzelfde. We need some curves! Die creëer je door middel van gedetailleerde kleding, veel prints en zwierige rokjes. Ga voor een vrouwelijke jumpsuit in een soepel vallende stof. Draag ook sjaals of jurken met plooidetails voor meer volume.Zandloperfiguur: benadruk jouw smalle taille
Jouw heupen zijn in verhouding met je schouders en je bent in het bezit van mooie vrouwelijke vormen. Lucky you! Dit is een typisch gevalletje van het zandloperfiguur. Met dit figuur is het de uitdaging om je vrouwelijke shapes en smalle taille te accentueren. Draag bijvoorbeeld een jumpsuit of een skinny jeans. Om het accent op jouw taille te benadrukken kun je kiezen voor een strakke kokkerrok met peplumtop. Of een jurk met een tailleriem. Wil je een extra speels effect? Draag de tailleriem in een contrasterende kleur.

 

'Taille benadrukken, curves toevoegen, boven- en onderlichaam
in balans brengen… In de juiste kleding schittert elke vrouw'


Achtfiguur: draag soepelvallende stoffen
Alhoewel dit figuurtype veel wegheeft van het zandloperfiguur, heeft een achtfiguur nog meer rondingen. Sexy! De ongeschreven regels voor een achtfiguur wijken dan ook niet veel af van die voor een zandloper. Accentueer je taille en draag soepel vallende stoffen. Skinny’s zijn wat lastiger maar kokerrokken en overslagjurken mogen zeker niet ontbreken in jouw kledingkast! 

V-figuur: accentueer jouw slanke benen
Heb jij een V-figuur? Dan heb jij brede schouders en smalle heupen. Grote kans dat jij volle borsten en een kleine bilpartij hebt. Met een V-figuur kun je het beste het accent op jouw onderlichaam leggen. Hoe? Ga bovenaan voor tops en jasjes in een donkere tint en onderaan voor broeken met een print. 

Bekijk hier alle Shape it Up items