Blog

Trend | Soft suède

25 januari 2016

De seventies bepalen deze winter het modebeeld en dat betekent ook de herleving van suède. De catwalk shows van de grote Franse modehuizen zaten er vol mee. Expresso vertaalt deze trend naar zachte suèdine franjejassen en blazers die dit jaar niet in je garderobe mogen ontbreken.

Soepel en oh-zo-zacht; suède is vrouwelijk en een mooie toevoeging voor dit najaar. Dit type leer straalt een en al luxe uit en waar glad leer soms wat hard over kan komen, heeft suède juist een aaibaar en uitnodigend karakter. Daarnaast is suède ook nog eens seizoenloos; het is licht genoeg voor warme dagen, maar gecombineerd met behaaglijke breisels ook warm genoeg in de wintermaanden.

 

Qua kleur mag voor suède deze winter eigenlijk alles. Denk aan diep paars, donkerblauw, mosterd, pastel, cognac en natuurlijk klassiek zwart. Helemaal in lijn met de trend van nu is het om suède tops en blazers met een boot cut jeans of een wijd uitlopende pantalon te dragen. Maar, op een donkere, slim fit spijkerbroek staan ze even zo modieus. Suède broeken en rokken vragen om een zachte en vrouwelijke tegenhanger, zoals een grof gebreide trui of voile blouse.

 

Suède combineert ook nog eens geweldig met leer. Style een licht gekleurd suède jasje bijvoorbeeld met een ecru trui en een stoere, zwarte imitatieleren broek. Of ga voor een cognac suède midi-rok met een donker fake leather jack over een witte top. Experimenteren met verschillende tinten van dezelfde kleur in één outfit staat extra geraffineerd.

Bron catwalkbeelden: Style.com

Expresso gebruikt in haar collecties graag imitatie suède, oftewel suèdine. Deze variant is bijna niet van echt te onderscheiden, maar heeft geen dierlijke oorsprong. Voordeel is dat suèdine wel gewassen kan worden, nog zachter is en comfortabeler draagt. Het zoeken van alternatieven voor dierlijke materialen past helemaal binnen Expresso’s filosofie van maatschappelijke verantwoord produceren. Zo gebruiken we ook geen bont en angora en kiezen we voor non-mulesing merinowol.

 

 

LABELS: