Blog

Trend | Ruit

3 november 2015

Van top-tot-teen of slechts verwerkt in een accessoire; met de ruit voeg je direct een chic landelijke tintje toe aan je garderobe. En het fijne is: ruitjes kunnen altijd! Om de zoveel tijd duikt deze print weer op in modecollecties, interieurtrends en kunst, bovendien is hij dit jaar net even anders dan voorheen.

Foto's: Flickr

Wist je dat geruite kleding al stamt uit de tijd van de oude Kelten? De stof was zelfs in het Romeinse Rijk bekend. Oorspronkelijk hoorde elke ruit waarschijnlijk bij een bepaalde streek of weversfamilie, in een patroon en kleurstelling die tekenend was voor dat gebied. Later werd de ruit het symbool van bepaalde Schotse Clans (familie).

Ruiten zijn tijdloos, elegant en geven direct een winterse en landelijke uitstraling aan je look. Sommige grote modehuizen zijn zo verkikkerd op de ruit dat hij onderdeel is geworden van hun DNA, denk aan Burberry, Alexander McQueen en Vivienne Westwood. Niet geheel toevallig allemaal Britse modehuizen.

 

Stylingtip
Deze herfst en winter is het vooral de grote dekenruit in behaaglijke tinten, zoals donkerroze, grijs, ecru en donkergrijs, die in de spotlight staat. Deze XL variant doet het vooral goed als oversized mantel, trendy cape-vest en wollen sjaal. Ruitjes combineren zeer stijlvol met andere patronen, zoals dégradé effecten, nature prints en meer grafische patronen, maar ook met andere ruiten. Kies dan wel een ruit in vergelijkbare kleuren, maar met een contrasterend formaat.

LABELS: