Blog

Interview | Anouska Wink: Fabulous Forties

21 september 2017

Welke media je ook openslaat, slogans als ’50 is het nieuwe 40’ of ’40 is het nieuwe 30’ duiken overal op. Welke leeftijd je ook hebt, de wereld lijkt altijd aan je voeten te liggen. Elk levensjaar biedt nieuwe uitdagingen en kansen en biedt opnieuw de kans om bij te stellen wie je wilt worden. Iemand die dat deed, is Anouska Wink. Als voormalig model en presentatrice besloot ze rond haar 40’ste het roer om te gooien en andere veertigers te inspireren hetzelfde te doen met haar platform Fab40s.nl. Wij spraken haar over de omslag die ze tijdens haar 40’ies maakte.

VAN GLOBETROTTER NAAR MOEDER

Toen je jonger was, werkte je als model en presentatrice, hoe ging het er destijds aan toe?

“Klopt. Na mijn havo veranderde ik razendsnel van schoolmeisje in internationaal model. Ik moest me redden in grote steden als Milaan, Barcelona en Londen. Al mijn hele leven doe ik dus eigenlijk al modellen- en presentatiewerk en ging ik de hele wereld over. Ik ontmoette veel interessante en creatieve mensen en was gewend aan een bepaalde lifestyle voor mijn veertigste.”

Was het moeilijk om dit achter je te laten toen je de 40 naderde?

“Vijf jaar geleden kwam ik mijn vriend tegen en al na twee jaar kreeg ik een tweeling. Dat was een hele verandering, uiteraard maakt het krijgen van twee zoontjes een behoorlijke impact en ik wilde er 100% voor ze zijn. Ik moest me dus aanpassen en wilde daarnaast iets nieuws doen waar ik alles wat ik geleerd had in kon toepassen. Mijn doel was iets vinden waar ik net zoveel passie in kon stoppen als mijn modellenwerk van vroeger.”OVER JEZELF OPNIEUW UITVINDEN

Wat motiveerde je om het anders te gaan doen en Fab40s op te richten en wat haal je eruit om met Fab40s bezig te zijn?

“Na de geboorte van mijn kinderen moest ik echt weer even landen. Op een gegeven ogenblik miste ik de voldoening en afwisseling die ik gewend was te krijgen vanuit mijn werk. De behoefte om weer voor mezelf te werken was zo sterk dat ik daar voor ben gegaan. Met de website Fab40s besloot ik me te richten op onderwerpen als health, fashion, beauty en sports. Ik wilde iets neerzetten voor de 40+ vrouw, want dit is er eigenlijk nog niet op vloggebied. Doordat ik mezelf film word ik daarnaast gedwongen om ook weer aan mezelf te werken qua beauty en health, dat is er na de kids wat bij ingeschoten…”

 
Nog tips voor vrouwen die ook overwegen om zichzelf opnieuw uit te vinden?

“Volg je intuïtie, handel ernaar en wie weet wat er voor iets leuks uit rolt!”

Benieuwd naar Fabulous Forties? Kijk dan hier: http://fab40s.nl/