Blog

Editor's Pick | Danielle van Dongen

14 november 2016

Kleding moet je mooier maken én lekker zitten. “Ik houd van mensen met een eigen stijl. Die heb ik ook. Het is de kunst om wat in de mode is, te vertalen naar wat jou goed staat.”, zegt Daniëlle van Dongen, sales manager bij Expresso. Als er één iemand is, die die kunst begrijpt, is zij het wel.  

Classy coat
Kort of lang, in wol of fluweel. Ik ben erg van de jasjes. Zo’n mooie classy coat als de jas Marianne koop ik in stijlvol zwart. Een prima basis om te mixen met een edgy jeans en een modieus coltruitje. Hetzelfde geldt voor de fluwelen blazer 
Pepper. Zo’n prachtige musthave combineer ik graag met een stoere broek en sneakers. Voor een avondje uit wissel ik die voor een paar hoge hakken. Klaar.

'Kort of lang, in wol of fluweel. Ik ben erg van de jasjes'


Stoer-vrouwelijk
Mijn stijl? Stoer met een vrouwelijke touch. Zo’n oversized trui met losse col is mooi met een degradé broek. Een stoere laars of grappige sneaker maakt je look helemaal af. Zolang het maar niet te braaf is. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Een imitatieleren jurk style ik af met een mooi gebreid vest. Of neem nu de glitterrok Petra. Die hoef je toch niet in de kast te laten hangen tot Kerst? Trek er een sportieve zwarte coltrui Perin
op en werk af met een klassieke enkellaars. Mooi, toch? Die spanning tussen stoer en vrouwelijk zoek ik wel op. 


Klassiekers
Ik investeer graag in mooie basisstukken. Mijn advies? Koop een paar topstukken en kies ze zorgvuldig uit. Met zo’n hero piece creëer je oneindig veel looks. Dressing up en dressing down. Dat is mijn kracht en ook echt die van Expresso. Zelf houd ik mijn kleurenpalet graag neutraal. Donkerblauw, grijs, zwart en wit vormen de basis. Allerlei roodschakeringen gebruik ik graag als accentkleur.


Wild thing
Braaf ben ik niet. De leopard print zit er dit seizoen volop in en daar ben ik heel blij mee. Jurk Lilly draag ik op het werk met een los zwart colbert. Hij zit ook nog eens heerlijk. Want dat vind ik wel: kleding moet lekker zitten. Het is de kunst om wat in de mode is, te vertalen naar outfits waarin jij je goed in voelt. Voor mij is dat dus vaak een animal print in combinatie met zwart. Neem nu bloes Lilian, met jeans London en vest Leandra. Zou ik zo dragen, inclusief fijne halsketting. Mijn sieraden koop ik meestal bij Wouters & Hendrix in Antwerpen. 

'De leopard print zit er volop in dit seizoen en daar ben ik heel blij mee!'


Accessorize me
Afstylen is my middle name. Daarin ga ik helemaal los. Sterren, pailletten, animal prints… Noem het en ik heb het. Boots, riemen en sjaals. Heel veel sjaals. Het liefst draag ik zo’n grote xl sjaal met ruiten. Lekker stoer en ook nog eens heerlijk warm. Mijn winterfavoriet? De Mariëtte in blauw-grijstonen. Die staat prachtig bij zo’n stijvlolle lange jas.