Blog

Bewust & bijzonder | Op de fiets

7 september 2016

Wanneer ik Whitney Vaars (24) bij de ingang van het Expresso hoofdkantoor tref, haalt ze glimlachend een elastiek uit haar enkellange body fit dress. “Een handig trucje om met een maxi-jurk of -rok makkelijk op de fiets te kunnen”, vertelt ze. Dat stijlvol en duurzaam best samengaan, vindt ook Expresso collega Denise Sijthoff (31), die komt aanlopen in een very stylish jumpsuit.

          

                                                   Whitney (24) en Denise (31) komen elke dag met de fiets naar kantoor. 

 

 

COOL COMFORT
Whitney: “Ik fiets elke dag van Haarlem naar het station, dan spring ik de trein op tot Diemen-Centraal, waar een tweede fiets staat waarmee ik tot op kantoor rijd.” Best een pittig traject? “Valt mee, ik houd gewoon heel erg van fietsen, van dat vrije gevoel. Wat om je heen kijken naar de chaos van de stad, in beweging zijn, de zon en wind op je huid voelen… Ook als het weer niet meezit. Dan trek ik mijn knalgele regenjas aan en is het bijna letterlijk: gaan als een banaan (lacht)”. Maar dat is de uitzondering want ook op de fiets ziet Whitney eruit als een plaatje. “Bij Expresso hebben we heel veel comfy items in de collectie waarmee het fijn fietsen is. Sweatpants, body fit jurken, losse casual vesten… Comfort is het nieuwe cool en dat is bij het fietsen best handig!”

 

'Comfort is het nieuwe cool en dat is bij het fietsen best handig!' WHITNEY OVER EXPRESSO

 

             

          

LICHTGROEN TYPE
Of ze behalve het fietsen nog meer bewuste keuzes maakt? “Ik ben eerder van het lichtgroene type: gewoon doen wat bij jezelf past. Als het op voeding aan komt, kies ik steeds bewuster. In onze supermarkt is biologisch heel makkelijk te verkrijgen. We hebben in Haarlem zelfs biologische friet. Hoe leuk is dat?”. Inspireren laat ze zich door bloggers zoals BeautyBlends en Rens Kroes. Jonge vrouwen die zich fitter en gezonder willen voelen zonder aan happy feel in te boeten. 

 

'Ik ben een lichtgroen type. Gewoon doen wat bij jezelf past!' WHITNEY OVER DUURZAAM LEVEN

   

      

 

OUDE BARREL
Ook collega Denise Sijthoff (31) springt elke dag op de fiets naar het werk. “’s Morgens even rustig wakker worden en ’s avonds terug het hoofd leegmaken. Heerlijk! En makkelijk, want daarna rijd ik zo door naar de supermarkt of sportschool. Geen gedoe met parkeren, maar snel en makkelijk de stad in.” Perfect als je zoals Denise in Amsterdam-Oost woont. Overigens verzorgt ze haar oude barrel (zoals ze haar tweedehands fiets zelf noemt) wel heel erg. “Om de zoveel tijd heeft hij een opfrisbeurt nodig. Nu ligt er net een nieuwe ketting op.”

 

STOF TOT NADENKEN
Zowel Denise als Whitney zijn verantwoordelijk voor de stoffen van Expresso. Denise voor de inkoop, Whitney voor de duurzaamheidscheck ervan. “We gaan hier bij Expresso heel bewust mee aan de slag”, aldus Denise. “Dat we een afzonderlijk MVO-team hebben dat ons technisch ondersteunt, is een groot voordeel. Momenteel zijn we volop bezig met een Materials Policy. Hierin bundelen we alle duurzaamheidseisen waaraan producenten moeten voldoen. Dat is uiteraard work in progress. We werken nu al regelmatig met duurzame stoffen als biokatoen en Lencing. Voor Zomer 2017 willen we graag nog meer styles van duurzame stoffen. Het lijkt eenvoudig maar dat is het niet. De prijs en kwaliteit moet goed zitten en het ontwerp moet ook helemaal Expresso zijn. Spannend wat het nieuwe modeseizoen brengt!”  

 

'We willen meer duurzame stoffen gebruiken. Work in progress!' DENISE OVER EXPRESSO

 

            

 

 Benieuwd naar de cool comfort style van Expresso? Ontdek hier de fashion items waarmee jij op de fiets kan!