Blog

Fashion Revolution Week / Ontmoet Racha

24 april 2019

Het is Fashion Revolution Week!  Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken. Om een gezicht te geven aan de makers van onze kleding, stellen we onze productielocaties en haar werknemers graag aan je voor! Vandaag Racha!

Het zal je niet zijn ontgaan; het is Fashion Revolution Week. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken. Om een gezicht te geven aan de makers van onze kleding, stelt Expresso je graag voor aan de bedrijven en werknemers die ervoor zorgen dat er elk seizoen weer een fashionable collectie in onze winkels hangt. Vandaag; Racha.

Van klaslokaal naar confectiefabriek

Racha is familiebedrijf uit Tunesië. Aan het hoofd staat Neijb. Hoewel Neijb uit een familie van kledingmakers komt, heeft hij zelf eerst een andere weg bewandeld. Na een studie Franse en Arabische literatuur, ging Neijb aan de slag als docent. Een plezierig tijd, maar na 10 jaar lokte het avontuur. Hij vertrok naar Frankrijk en leerde hier meer over de productie van kleding. Al snel combineerde hij zijn talent voor doceren met zijn nieuw vergaarde kennis en begon hij met het geven van trainingen in de confectie-industrie.

Respect als sleutel tot succes

Neijb haalt veel voldoening uit het helpen van anderen. Toen de kans zich voordeed om zijn eigen productielocatie te openen twijfelde hij dan ook niet. Leidinggeven, doceren en mensen verbinden zit in zijn aard. Respect vormt de basis van waaruit Neijb handelt. “Respect is belangrijk, je moet anderen helpen. In plaats van te schreeuwen, moet je helpen problemen op te lossen. Een vriendschap tussen baas en werknemers vormt de sleutel voor een succesvolle onderneming”.

Educatie

Doceren zit in Neijbs bloed. Hij hecht veel belang aan educatie. Voor zijn werknemers organiseert hij trainingen. “We stoppen veel tijd en energie in het onderrichten van onze werknemers. Pas wanneer een werknemer de werkzaamheden tot in de puntjes beheerst, betekent dit dat de training geslaagd is. De werknemer kan vervolgens doorstromen naar een andere afdeling.”

Office make-over

Werk moet uitdagend blijven, vindt Neijb. Hij bedoelt hier niet alleen de werkzaamheden zelf mee. Eens in de zoveel tijd verandert hij de inrichting van zijn bedrijf. Meubels worden verschoven en nieuwe posters worden opgehangen. “Ik hou er niet van om te werken op een plek die altijd maar hetzelfde is, een nieuwe omgeving houd je scherp. We spenderen hier meer tijd dan thuis”.

Een blik op de toekomst

Neijb hoopt dat zijn bedrijf flink zal groeien in de jaren die komen, maar ook dan zal Neijb vooral te vinden zijn op de werkvloer. Fysieke aanwezigheid vindt hij belangrijk. Daarnaast houdt hij ervan om te helpen. “Er is hier weinig verschil tussen de baas en werknemer.”