De Nederlandse overheid speelt ook een grote rol in het verduurzamen van de kledingbranche, dit resulteerde in het convenant: ‘Duurzame Kleding & Textiel’. Dit Convenant werd door ruim 60 Nederlandse modebedrijven ondertekend.

Het is opgesteld door een brede coalitie van brancheorganisaties, vakbonden, kritische organisaties en de Rijksoverheid. De partijen willen overkoepelende issues als gevaarlijke werkomstandigheden en milieuproblemen gezamenlijk aanpakken en transparante informatie aan de consument geven. Door onze krachten te bundelen met onder meer brancheorganisaties en vakbonden, verbeteren we samen de werkomstandigheden en pakken we milieuvervuiling gezamenlijk aan.

Expresso rapporteert jaarlijks over de gerealiseerde stappen. Je vindt het Convenant hier: Convenant. 

Plan van aanpak Convenant

In juli 2019 publiceerden wij een Plan van aanpak, met hierin de resultaten die we op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen de afgelopen jaren hebben bewerkstelligd en ook de plannen voor de toekomst. Dit doen we om nog meer transparantie te bieden in onze productieketen en te laten zien welke stappen we nemen voor een nog verantwoordere productie. Benieuwd? Je vindt het plan hier: Plan van Aanpak Convenant.